Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Satu

06.07.2012 17:07
Hoitaja : Satu
Hevonen : Mysterious Problem ' Propsu '
_______________________________________
' Tatuu! helääääää! '
Kuului vierestäni pienen lapsen huutoa,
' olen jo..'
kuiskasin pikkusiskolleni, joka repi minulta jo peittoa ja hyppi iloisena kuullessaan ääneni ja.. kai se alatajuisesti tajusi että minä heräsin ja ymmärsi mitä tarkoitin.
' tatu lattattaan!'
Yks kaks räpsäytinkin silmäni auki, en muistanut että minun piti olla Loviisassa vartin päästä, onneksi talli oli ihan vieressäni... Kiitin siskoani muistutuksesta, ja häädin tämän huoneestani että pystyin vaihtamaan vaatteeni ilman että kukaan katselisi minua.. En oikein pitänyt kropastani itse, ja itsetuntoni oli todella huono.
Vaihdoin ruskea ruudulliset ratsastushousut jalkaan ja pinkin t-paitani päälle, jota käytin yleensä tallilla tai muualla likaisemmassa paikassa jonne hienoimmat vaatteet eivät kelvanneet. Siirryin viimeinkin peilini eteen, ja aloin väsätä kasaan naamaani pientä ja hentoa meikkikerrosta, ja ripsiväriä & vähän pinkkiä luomiväriä joka ei edes erottunut. Sitten laitoin hiukseni ponnarille ja pörrötin niitä vähän päältä, punaiset ja pitkät hiukseni taipuivat ja pörröttyivät todella hyvin niinkuin aina ennenkin. Katsahdin kelloani, ja huomasin että kymmenen minuttia aikaa ennenkuin pitäisi olla tallilla, joten menin tekemään nopeaa leivän, ja otin kaapista MansikkaLime Juissin matkaani ja lähdin kävelemään naapuriin.
' Hiiiiiiiiiiiiirrrhh...'
Kuului tallin pihalta, ja huomasin että suurikokoinen punarautias täysiverinen nousi pystyyn,ja huomasin että sen ulkoloimessa luki 'Mysterious Problem' ja tajusin että tuollaista hullua minun piti koe ratsastaa tänään.. Mietin ja harkitsin kääntyisinkö sittenkin kotia, mutta päätin ottaa riskin ja kokeilla,
' hei minun nimeni on satu, ja olen tuosta naapuri tallilta '
' Aaaa.. oot siis sen suomiputen omistaja ? mä oon Mirja, ja täs on se sun ratsus.. Propsu, tungen sen toho käytävälle kiinni nii pääset harjaileen sitä. Jaken pitäs tulla justiinsa'
nyökkäsin tytölle, vaikka Taito olikin vanha ja suomenhevonen, se ei tehnyt siitä mitenkään alempiarvoisempaa kuin Mirjaksi esittäytynyt tyttö oli asian ilmaissut äänen sävylläänsä.
Kävelin hoitajan huoneelle, ja huomasin että pöydälle oli jätetty harjapakki jonka propsu omisti, ja siinä lappu ..
' tulen katsomaan sinua ja propsua vartin päästä :) onnea ! - Jake '
Hymyilin,ja arvelin että Jake olisi edelleen yhtä mukava, kuin neljä vuotta sitten kun hän oli löytänyt Taidon minulle. Menin Propsun luokse, ja aloin kiertää hevosta, kuin verrataakseni Taitoon. Huomasin orin mittailevan samalla minun taitojani ja tahtoani, ja huomasin sen silmistä kirjaimellisesti jännityksen ja ilon. Aloin harjaamaan sen kiiltävää karvaa, ja takkuista harjaa... Kaikki meni todella hyvin, kunnes päätin nostella sen kavioita, jolloin se piti jalkansa visusti maassa, ja suurien tuuppauksien ja komennusten jälkeen sain sen nostamaan koipeaan sen verran että pystyin putsaamaan sen kaviot, ja huomasin että sen oikean etujalan kenkä oli irtoamassa, joten menisin rauhallisesti ja kokeilen vain 8Ocm esteitä ettei kenkä irtoaisi.
Kentällä tein alkuverkkaa, kun huomasin Jaken kävelevän koiransa samun kanssa kentän laidalle.
' Hei satu ! tehän menette hyvin yhteen jo alkuverkassa. nostappas vähän ravia ja katso miten se alkaa suhtautumaan... laukassa se saattaa testailla sinua vähän enemmän kuin nytten. '
Nyökkäsin ja nostin ravin, joka oli todella unelma, nopea mutta todella tasaista menoa, kuin keinuhevosen selässä olisi ollut. Tein parit kiemurat ja ympyrät ja laitoin hevosen päätä muotoonpäin, ja päätin nostaa laukan... Kuvittelin että ori luottaisi minuun jo hyvin, mutta kun nostin laukan ja menin pari askelta huomasin orin jännittyvän todella paljon ja hetken päästä tulikin moinen pukkilaukka sarja, jonka aikana tottakai minun oli pakko pysyä selässä etten näyttäisi hevoselle että en pysyisi vähän vauhdikkaammassa vauhdissa, tai etenkään rodeossa. Viiden minuutin kinastelun jälkeen Propsu rauhoittui ja jännitys lakkasi sen lihaksista, ja se meni taas kuin unelma keinuhevonen. En ollut ennen kokenut tälläistä ratsastusta, ja olin todella tyytyväinen että olin edes suostunut kokeilemaan Propsua, kun Jake oli minulle eilen illalla soittanut ja pyytänyt minua hoitamaan Propsua, että se olisi kisakaudella parhaassa kunnossa.. Ratsastajan ja toisen kera.
Laukkailin vielä hetken ja käänsin sen 8Osentin esteelle, jonka sekin huomasi ja lisäsi vähän vauhtia ja jännittyi lihaksistaan huomattavasti, kunnes se päätti pompata aikaisemmin kuin olisi pitänyt, ihmettelin että se edes onnistui siinä puhtain radoin ja taputin sitä kiitokseksi etten lentänyt kuin leppäkeihäs.
' Te menette tosi hyvin. hei miten olisi jos hoitaisit, että vuokraisit propsua ? oreja en mielelläni vuokraa, mutta te tulette niin hyvin toimeen, ja silläkun ei tuntejakaan pidetä.'
'käy minulle! rahaa meillä ei kyllä paljoa ole, koska kaikki raha menee Taitoon.. '
' Ai.. taito on teillä vielä ? miten pojalla menee?'
Hymyilin, ' joo on se, ikuisen kodin sai ja siitä en luopuisi mistään hinnasta. Todella hyvin, alku kuukaudet olivat ongelmallisia mutta nykyään kaikki menee todella hyvin, ja se sai seurakaverin eläke ikäisestä shettis tammasta Minosta. '
Puhelimme koko loppuverkan ajan Taidosta, ja sen elämästä ja kaikesta muusta kuinka Jakekin oli nähnyt kuinka ruuna sopi minulle kuin hiukset päähän.
//JJJATKKUU//

©2019 virtuaalinen Talliaurinko - suntuubi.com